Olaug Nilssen, Kristin Botnmark, Elin Ørjasæter: «Tung tids tale» og autisme med utviklingshemming. Podcast.

Spilletid  54 minutter. Lydfil / podcast.

100 døgn i året. På en institusjon. Ingen bilder på veggene, sikkerhetsklips på alle skapdører, grå linoleum. Dette er et hjem for barn.  ”Om noen vil kalle meg ein dårleg mor, ja, så sei det da! Det toler eg. Han trenger en bedre omsorg enn det eg kan gi,” sier forfatteren Olaug Nilssen om sønnen som er utviklingshemmet autist. «Jeg er så utrolig takknemlig for boka di», sier Elin Ørjasæter, som vokste opp med en autistisk utviklingshemmet storebror. ”I gruppa av funksjonshemmede er det ikke mange som er så krevende som våre barn. Vi snakker om funksjonshemmede som ett fenomen, gjerne definert ved en som sitter i rullestol. Men i dette landskapet er det noen som er de ytterste flanker, som din sønn Daniel og min datter Selma”, sier Kristin Botnmark. Hør samtalen om Olaug Nilssens bok Tung tids tale (54 minutter).