Samhandlings-tyranniet

Maset om at kolleger må samhandle har gått alt for langt, ifølge artikkelen  i The Economist, the collaboration curse. Samhandlingens forbannelse, altså. Hvor effektivt er egentlig alt dette teamarbeidet, spurte journalist Alf Hartgen i NRK søndag 21.2.16, og fikk svar av førsteamanuensis Knut Inge Fostervold ved psykologisk institutt på Blindern.

Og svaret er: Samhandling er overvurdert. Det er for mye av det. Vi får rett og slett ikke arbeidsro lenger. Du kan høre opptaket fra radioen her,  NRK Ytring 21.02.56: Her sammenlikner jeg samarbeid med kolikkbarn og Fostervold følger opp med psykologisk forskning. For noe så uskyldig som en epost for å involvere kolleger er ikke uskyldig; i artikkelen i The Economist refereres til en beregning av kostnaden: For et middel stort selskap bruker koster hver epost 0,95 dollar (ca 8,5 norske kroner) å lese og prosesssere.

Samhandlingens tempel er kontorlandskapet, særlig for funksjonærer i såkalte kunnskapsbedrifter. Siste nytt er departementsansatte, som skal plasseres i landskap ved innflytting i nye lokaler. Det må være planlagt av noen med  mangelfull kunnskap om hva folk driver med i et departement. De gjør ikke rutinearbeid på skjerm. Ei heller salg der halve jobben er utenfor huset. Nei, de driver konsentrert og stedbunden saksbehandling, og noe av den mest intellektuelt krevende saksbehandling som gjøres i dette landet.

Mang en mellomleder har gått på løgnen om at kontorlandskap øker samhandlingen, kreativiteten og dermed produktiviteten. Men det som øker er bare stresset, produktiviteten går ned ifølge omfattende forskning med nokså entydige resultater. Sven Egil Omdal skriver treffsikkert (og morsomt!) om kontorlandskap i Stavanger Aftenblad 14.12.13 med flere referanser til forskning.

En studie fra Harvard Business Review (Cross, Rob, Reb Rebele og Adman Grant: Collaborative Overload, 01/2016) viser at ansatte funksjonærer bruker åtti prosent av tiden på møter, telefoner og epost-håndtering. Kun tyve prosent av tiden er igjen for å gjøre jobben, som for mange av oss består i saksbehandling eller skriving som krever konsentrasjon. Tiden de ansatte bruker på samhandlingsaktivieter har økt mer mer enn femti prosent på to tiår, ifølge studien til Cross, Rebele og Grant. De identifiserer også hvordan noen medarbeidere blir særlig populære å trekke med i så og si alle prosesser. Disse ressurspersonene oppdager snart at de ikke lenger har tid til å gjøre jobben sin, og de finner en ny jobb, fordi de er slitne av å føle seg utilstrekkelige i den gamle.

I boka Arbeidsrett for ledere spanderer jeg et eget kapittel på temaet innbokskontroll, inspirert av Jørn Kippersunds foredrag med samme tittel. Temaet samhandlings-mas, epost-tyranni, kontorlandskap som norm handler alle om det samme: Mangel på arbeidsro. Skal vi gjenreise begrepet «arbeidsro» til heder og verdighet igjen?

Les mer om boka Arbeidsrett for ledere her.

Likte du denne bloggposten? Da bør du lese om Oppreisning for de introverte.

Vil du ha mine saker rett i innboksen? Da får du også eboka «Det glade vanvidd» gratis som velkomst. Her er lenken for å melde seg på nyhetsbrevet.