Jobbintervjuet fra helvete

Har du hørt om han på jobbintervju som fikk salt i kaffen? Det var en skjult test, for å se om han ville klage på kaffen. Hvis han ikke klaget strøk han på testen fordi han viste seg underdanig og kuet. Dette er en av mange vandrehistorier om ko-ko jobbintervjuer, og de er neppe sanne.

Men om du ikke har fått salt i kaffen kan du oppleve intervjuere som oppfører seg uhøflig, uprofft eller stiller ulovlige spørsmål. Det er faktisk direkte ulovlig å spørre om «religiøse eller kulturelle spørsmål» ifølge diskrimineringsloven om etnisitet. Det er heller ikke lov å innhente opplysninger om graviditet, adopsjon eller planer om å få barn, det er regulert i likestillingsloven. Og det er ikke lov å «innhente opplysninger om søkerens seksuelle orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk», ifølge diskrimineringsloven om seksuell orientering.

Boka Bedre ledelse inneholder råd og regler om ansettelser, les mer om den her.

Det er litt uklart for meg hva det betyr å spørre noen om  deres «kjønnsuttrykk». Hva slags spørsmål skal man ikke stille for å være på den trygge siden, liksom? Jurister som kan kunsten å finne lovens forarbeider eller har sett henvist til dette ordet i klagebehandling er velkomne i kommentarfeltet!