Får du gutta til å snu seg?

«Tharan er ei dame, men ikke ei som nødvendigvis får alle gutta til å snu seg. Hun til venstre. Vi kan jo ikke la slike folk bestemme i bydelen vår».

Og slik ser hun ut, på det tilfeldige gruppebilde Rune fant på nettet.

Og slik ser hun ut, på det tilfeldige gruppebilde Rune fant på nettet.

Saken er omtalt i Dagens Næringsliv i dag lørdag 14. desember. Eposten dette er sitert fra ble skrevet av Fabian Stangs politiske rådgiver, altså en heltids ansatt politiker i rådhuset. Han hadde nettopp vært i dialog med prosjektutvikler Tharan Fergus om en sak som gjaldt hans private nabolag, fått raske og etter hva vi forstår uklanderlige svar.

Hvorfor han etterpå søkte etter et bilde av henne på nett for å fortelle verden at han ikke ville snudd seg etter (altså fattet seksuell interesse for) akkurat henne, vet vi ikke. Men det kan jo være fordi han bare er en generelt udugelig fyr som må ha noe å fylle arbeidsdagen med.

Grunnen til at dette kom i avisa var at han feilsendte eposten. Til Tharan selv. Som Kjetil B. Alstaheim oppsummerer i en kommentar til samme sak: «Det er dumt å feilsende epost. Det er enda dummere å sende feil epost.» Altså, problemet her er ikke feilsendingen, men at Rune Dahl fant på å skrive den.

I skrivende stund finner jeg ikke sakene på nett og kan derfor ikke lenke, men det kan hende de er lagt ut når du leser dette.

Ifølge boka Bedre ledelse (som jeg har skrevet sammen med to advokater) så gis det for advarlser i norsk arbeidsliv. Denne saken er, i det alminnelige arbeidsliv, en typisk sak for en advarsel. Rent rettslig er det et overtramp etter Likestillingsloven (§8, trakassering på grunn av kjønn).

Hva saken betyr for en politisk ansatt (som Rune Dahl er) vurderer Alstadheim bedre enn meg og han skriver lakonisk: «Det er grunn til å lure på om det er spesielt utbredt med hø-hø-vitsing blant menn i Oslo Høyre.»

Og her er kjekkasen selv, Fabian Stangs politiske rådgiver.

Og her er kjekkasen selv, Fabian Stangs politiske rådgiver. Bildet er hentet fra Radioassistant.com

Det interessante er: Hvem var eposten opprinnelig ment for? Hvem andre er med i gutteklubben til Rune? Hvor dum og usympatisk kan man være, og likevel få jobb som politisk rådgiver for Fabian Stang? Var Rune virkelig det beste Fabian fant?

Kjetil B. Alstadheim oppsummerer: «Lærdommen er ikke å dobbeltsjekke hvor eposten går når du skal trakassere en medarbeider. Lærdommen er at det er lurt å være profesjonell.»